Beste karikatuur

Introductie

Voor Frank is tekenen van mensen een grote passie. Hij tekent al zijn hele leven en heeft de Kunstacademie gevolgd in Rotterdam. Of het nu tekenen is op papier, op de muur, digitaal of anders, Frank is er voor in.

Als sneltekenaar is zijn specialiteit om de gehele persoon van top tot teen neer te zetten. Zo ontstaat er een totaal portret, inclusief de elementen die veel over een persoon zeggen zoals de kleding, houding en het gezicht.

Frank tekent live op evenementen karikaturen of realistisch en maakt tevens portretten of andere kunstwerken in opdracht.

Karikatuur

Bij het tekenen van karikaturen wordt veel gelachen, Frank houd ervan om de geportretteerden te entertainen en mensen blij te maken. Een tekening kan op elk gewenst formaat worden uitgevoerd, van een A4 tot levensgroot of juist handzaam op een bierviltje. Frank tekent net zo makkelijk digitaal als met een stift of pen op papier.

Digitaal

Frank werkt graag op zijn iPad Pro met geweldige apps zoals ProCreate en ZenBrush 3 omdat het digitaal tekenen vele mogelijkheden biedt. Denk bijvoorbeeld aan modereportages, boek illustraties, posters, familieportretten, karikatuur of realistisch en live tekenen op feesten en evenementen.

Bij het live tekenen op locatie kan het eindresultaat ook direct uitgeprint worden op mooi papier. En extra geliefd is het via een groot projectiescherm meekijken hoe de tekeningen op de iPad ontstaan.

Realistisch

Met zijn illustratie opleiding als achtergrond weet Frank portretopdrachten te vertalen in sprekende beelden die gebruikt kunnen worden voor uiteenlopende doeleinden. Hij denkt graag met je mee over wat er allemaal mogelijk is.

In minder dan 15 minuten tekent Frank op zijn iPad Pro personen live en realistisch van top tot teen. Voor het publiek is het altijd erg leuk om ook live op een groot scherm te kunnen meekijken hoe de tekeningen ontstaan.

Een andere bijzondere vorm zijn de portretten die Frank met een Japanse kwast op dik aquarelpapier in zwart en mooie grijstinten maakt. In minder dan 15 minuten ontstaat zo een heus kunstwerk. Iedereen is altijd enthousiast en laat zich graag door Frank tekenen.

Performance / workshop

Voor op een vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje, festivals of andere gelegenheden kan Frank ook een workshop op maat verzorgen.

Art happening

Bij een art happening workshop begeleid Frank een groep in het creatieve proces om samen een groot kunstwerk te creëren. Iedereen wordt uitgenodigd om mee te tekenen of kleuren in het thema van de workshop op een groot formaat papier dat op de grond of op een muur is gespannen. Tijdens het tekenen worden de deelnemers zelf ook nog door Frank getekend en zo ontstaat er een groot kleurig kunstwerk.