Stadstekenaar Rotterdam 2020

Hoe gaan de bewoners van Rotterdam om met de nieuwe realiteit van de ‘intelligente lockdown’? Drie Rotterdamse stadstekenaars geven vanaf zaterdag 12 september in de tentoonstelling ‘Getekend: Rotterdam!’ elk hun eigen kijk op de impact van het coronavirus op de stad. Een opdracht van Stadsarchief Rotterdam en CBK Rotterdam aan kunstenaars Frank Stoks, Pris Roos en Erico Smit. Mondkapjes dragen op de markt, onwennige gesprekken op 1,5 meter en de eerste terrasdag. De alledaagse scènes van het nieuwe normaal door de ogen van drie kunstenaars.

Het werk van kunstenaar Frank Stoks (1971) is als eerste te zien, van zaterdag 12 september t/m zondag 1 november 2020 en zal worden opgenomen in het Stadsarchief.

Met een campingstoel en een iPad onder zijn arm trekt hij de stad door, op zoek naar plekken waar Rotterdammers ondanks de maatregelen samenkomen. De verhalende tekeningen, chronologisch gepresenteerd en omkaderd door stevige, zwarte lijnen, geven een kijkje in het voorzichtig loslaten van de maatregelen. Zo tekent Stoks sporters die de inmiddels bloeiende parken betreden, de uitgelaten bezoekers van de heropende markt en de terrassen waarop de Rotterdammers op tweede pinksterdag weer voor het eerst mogen plaatsnemen.